lördag 8 augusti 2009

Livet består inte enbart av gnäll – ett beröm kommer här (nja, inte helt utan gnäll…)!

Transporterade oss till ett lokalt fiskrökeri där vi såg fram emot att botanisera bland allehanda rökta havslik. Döm om vår förvåning då vi upptäckte att det fanns ett flertal vakuumförpackade dito, men föga färskrökta. Rökta räkor fick vi minsann besked om att det enbart förekom för turister ovan Skanelandet och var på intet sätt varken en delikatess eller efterfrågat.

Nåväl, efter ett efterlängtat besök på hemlighuset övergick vi till att färdas mot nästa lokala fiskliksrökeri.

Där fanns det minsann rökta räkor. Samt rökta fjällöringar (lokalproducerade?), makrill (i och för sig vakuumförpackade men dock lokalrökta) goda såser och krabb-klor. Dessa delikatesser inhandlades för en smärre förmögenhet, och till vår enorma förvåning och förtjusning estimerades de även av våra telningar.
Det var fantastiskt gott och jag vill härmed göra reklam för Äspets rökeri!!! (Inte att förakta så var dansken som expedierade oss både trevlig och utseendemässigt tilltalande! Hemlighuset var också i gott skick…)

Pûss

2 kommentarer:

  1. Akta dig för Danskar!! De har fallit oss i ryggen förr. Mycket hala typer!

    SvaraRadera
  2. Gnäll är underskattat och väldigt förknippat med skam, när man upptäcker att det är gnällt man har gjort och inte fört fram den filosofiska tanke man trott man haft. Och så måste man släta över det med någon ansträngd positiv kommentar på det man själv har sagt. Ett dolt problem som jag tror jag har lösningen på- klagomurar. Jag skulle gärna se att man använder våra arbetslösa ungdomar till att bygga upp tjusiga klagomurar lite här och där. Och när man ändå håller på så kan man också öppna intilliggande hattaffärer.

    SvaraRadera