torsdag 15 oktober 2009

En svinaktig affär!

Helt i linje med tidens ideal skall jag vaccineras mot den härjande svinpesten. Då jag och mina kollegor står som den yttersta garanten för den fria nationen genom att lägga våra kroppar på demokratins altare har frågan väckts om att vi skall prioriteras.
Det är här cirkusen börjar! I det att företagets medicinman tillhör annat landsting skall en eventuell ympning faktureras aktuellt landsting även om vi som mottagare av tinkturen bor och verkar i samma landsting som skall ansvara för att vi blir stuckna!

Hallå! Alltså ba? Klokt? -Not!! Som bröstarvingarna skulle uttrycka det.

Här har vi alltså ytterligare ett exempel på hur det kan gå när anslagsfinansierade verksamheter ger sig på att leka affär! Vaccin som ägs av landsting 1 och som skall ges till skattebetalare som tillhör samma landsting 1, måste faktureras med enda anledning av att medicinskt ansvarig läkare tillhör annat landsting 2!

Det sorgliga i hela historien är att jag hade troligtvis nått större framgång om jag hade varit en hund och ägts av en fänrik!

Grymt, sa:
Medelåldersmannen

2 kommentarer:

  1. Kära medelålders man,

    Ni tycks ha fått även detta ämne bakom fel flöte; det Ni, i Eder iver att framstå som logisk och rättskaffens, kritiserar såsom varandes en BRIST är i själva verket en FINESS. Genom ovan angivna tillvägagångssätt uppnås flera fördelar, t.ex:

    1. Frestelsen att okynnesvaccinera folk förebyggs, medelst finansiella instrument.

    2. Kostnader för tjänster ingår i BNP. Högre BNP ger i förlängningen ökat bistånd till de i världen som inte har lika stint bukskinn som Ni (åtminstone inte av samma anledning).

    3. Genom att ge "verklighetens folk" (såsom Eder enkla person) dylika enklare företeelser att rikta inneboende frustration över världens orättvisor mot, klarar sig de stora frågorna undan onödig uppmärksamhet. Oligarkerna kan således fortsätta att, som det heter i den s.k. bloggosfären, r-vkn-lla Eder välmenande skapelse utan att Ni protesterar nämnvärt.

    4. Slutligen är det så - precis som inom de flesta yrkeskategorier, sannolikt även Er egen - att det inom vården finns personal som är direkt olämpliga att utsätta intet ont anande människor för. Inte minst skulle dessa individers sociala inkompetens (och i vissa fall deras sociala INKONTINENS) kunna allvarligt försämra hälsotillståndet för patienter med allvarligare åkommor, eftersom dessa varken kan fly eller försvara sig. Genom till synes onödiga krumbukter i vårdprocessen hålles dessa skadliga element pysselsatta utan att någon anar att de i själva verket har fintats bort från den s.k. helande verksamheten. Huvuddelen upplever det dessutom som att de utför samhällsnyttiga uppgifter, varvid de därmed icke drabbas av depression (p.g.a. deras annars alltför uppenbara oförmåga) och vi undviker således att belasta vårdsystemet med dessa olycksaliga och svårbehandlade själar.

    För övrigt anser jag att vaccinering är fegt och närmast att jämföra med överdrivet användande av cykelhjälm.

    SvaraRadera
  2. Fjällen faller från mina ögon! Oroligt undrar man hur långt dessa konspirationer och sociala experiment sträcker sig?

    SvaraRadera